Welkom in de webcatalogus van de bibliotheek en het media-archief van het RITCS. Blader door het aanbod aan boeken, theaterteksten, DVD’s, naslagwerken en andere. Als student en medewerker heb je ook toegang tot het online-archief van het RITCS waar je werken van medestudenten kan terugvinden.

Als student of personeel log je rechts boven in voor toegang tot meer werken en meer media. Geen RITCS’er en wil je toch onze werken raadplegen? Bekijk dan ons online aanbod op RITCS Online.

Wegens de Corona-maatregelen is de fysieke MoBo dicht tot de heropening van de campus. Ons breed, veelvuldig online-aanbod vindt je onder de noemer “E-collecties” hierboven. Indien je vragen hebt dan stuur een email naar julia.clever@ehb.be.

Check voor nog meer inspiratie onze “In focus”-items hieronder, of surf naar “Leren in tijden van Corona” van het KennisCentrum Podiumtechnieken.

In focus

For the 50th anniversary of Earthday, Michael Moore has released the documentary “Planet of the Humans” by Jeff Gibbs. You can find it on filmsforaction.org.

Lezen

Onder deze link vind je een Excel-sheet met tijdelijk gratis theater- en dans-streaming. Onder andere bundelen via “Podium Aan Huis” Vlaamse en Brusselse gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten. Ook de Berliner Schaubühne, ons Theatre National en het Britse National Theatre laten je gratis online voorstellingen zien. Veel kijkplezier!

Lezen

De Amsterdamse uitgever De Nieuwe Toneelbibliotheek biedt online een prachtige digitale toneelbibiliotheek waarin toneelstukken, onder andere van onze alumni, gelezen en gedownload kunnen worden.

Lezen

In de IDFA collectie is een groot aantal prachtige documentaires gratis online beschikbaar. Zoek onder ‘Online kijken‘ met de filter ‘Gratis‘. Om deze films te kunnen bekijken hoef je je niet aan te melden.

Lezen

Check de website van het “Center for the Study of Public Domain” van de Duke University om te zien welke films, boeken en muziekstukken dit jaar in het openbaar domein zijn terecht gekomen!

Lezen

MUBI is a curated online cinema with award-winning, cult, independent and international films. Learn how you can watch for free as a RITCS-student.

Lezen

Uit het RITCS-Media Archief

Uit ons uitleenbare aanbod

Aanwinsten

Laban's principles of dance and movement notation
Claus-reading /
Poétique du récit /
Problèmes de sémiologie théâtrale
A guide to English literature. 2 : The age of Shakespeare /
Essais de sémiotique poétique
Essais de sémiotique poétique
A guide to English literature. 2 : The age of Shakespeare /
Poétique du récit /
Claus-reading /

Uit de rekken

De oorlog
The camera assistant's manual /
Metamorphosen
The actor at work /
Reading 24
Children's television : an analysis of programming and advertising
Being in playing
The Sound Reinforcement Handbook
Banal Nationalism
Fine Cuts